Ingredienser:
- 800g. kyllingkjøttdeig
- Ca 3 dl opptint amerikansk grønnsaksblanding
- 2 1/2 ts salt
- 1/2 ts malt muskatnøtt
- 2/3 ts malt ingefær
- Litt grovkvernet pepper
- 1 stort egg
- 2 toppet ss potetmel
- smør eller olje til steking (du kan også blande det 50/50)
Fremgangsmåte:
- Ha kjøttdeigen i en bolle, og tilsett saltet. Bland godt til deigen er seig (som medisterfarse).
- Tilsett krydderne, egget, potetmelet og grønnsakene. Blandes GODT.
- Formes med skje og vann, og klemmes litt flate (som burgere). Stekes fint brune.
- Legg de over i ildfastform, og inn i ovnen på 150-170 grader
i ca. 15 minutter for å bli gjennomstekt.
Tilbaketråkk: Den norske matpakka - Norsksonen